logo
RNTV Live

Atenție unde faci grătarul de 1 Mai. Pompierii vor fi cu ochii pe tine.

gratar in padure
Oana Stoica

Chiar dacă vremea nu se anunță tocmai perfectă, românii nu vor renunța la tradiționalul grătar în natură, de 1 Mai. Așa că pompierii sunt în alertă, mai ales că sunt destui cei care fac focul la întâmplare, prin păduri sau în zone cu risc ridicat de propagare a incendiilor.

Peste 800 de pompieri din cadrul ISU Prahova, cu 73 de mijloace tehnice, vor veghea, zilnic, la liniștea minivacanței de 1 Mai. Pompierii și-au luat deja unele măsuri. Au verificat în tot județul, pensiunile, hotelurile și cabanele, pentru a remedia deficiențele în ce privește potențiale cauze de incendiu.

Mai mult, specialiştii în prevenire din cadrul ISU Prahova, i-au și instruit pe angajații din obiectivelor avute în atenţie, astfel încât aceştia să-şi însuşească şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le pună la dispoziţia clienţilor.

“Pentru ca obiceiul prahovenilor de a sărbători Ziua Muncii în zonele de agrement sau lângă pădure să nu se transforme în evenimente negative ce pot avea urmări deosebit de grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, se recomandă respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor. Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

Pompierii le recomandăm turiştilor, ca la intrarea în păduri sau pe traseele turistice să respecte recomandările panourilor şi pancartelor cu texte avertizoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor de pădure.

Este interzisă aprinderea focurilor în pădure sau la o distanță mai mică de 100 m de liziera pădurii. Focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate. La plecare turiştii trebuie să stingă focul.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor