Oamenii de știință au descoperit hidrogen în mostre lunare, indicând o posibilă sursă de apă pentru o viitoare bază pe Lună

Oamenii de știință au descoperit hidrogen în mostre lunare, indicând o posibilă sursă de apă pentru o viitoare bază pe Lună.

Oamenii au modificat și au planuri de a modifica suprafața lunară într-o măsură atât de semnificativă încât ar trebui să fie considerată o eră nouă pentru satelit, spun cercetătorii.

Mai mult, intenționăm să modelăm și mai mult mediul lunar în anii ce vor urma, cu nave spațiale care se întorc pe suprafață și ducând umanitatea acolo din nou.

Cercetătorii spun că recunoașterea oficială a schimbărilor pe care le-a făcut omenirea ar fi o modalitate importantă de a arăta clar că suprafața lunară nu este neschimbătoare și că omenirea a modificat-o în mod semnificativ.

Argumentul pentru noua eră a lunii este publicat într-un articol de comentarii în revista Nature Geoscience. Cercetătorii spun că aceasta poate fi considerată începută în 1959, când sonda Luna 2 a Rusiei a devenit prima care a aterizat vreodată pe suprafața lunară.

“S-a dezvoltat aceeași idee ca și discuția despre Antropocen pe Pământ – explorarea modului în care oamenii au impactat planeta noastră,” a spus autorul principal Justin Holcomb, cercetător geologic la Univeristatea din Kansas. “Consensul este că pe Pământ, Antropocenul a început la un moment dat în trecut, fie acum sute de mii de ani sau în anii 1950.

“Similar, pe Lună, susținem că Antropocenul Lunar a început deja, dar vrem să prevenim daune masive sau amânarea recunoașterii sale până când putem măsura un halou lunar semnificativ cauzat de activitățile umane, ceea ce ar fi prea târziu.”

Omenirea a lăsat deja în urmă o serie de detritusuri pe suprafața lunară. Pe lângă mingile de golf și steagurile care au fost în mod celebru lăsate acolo la prima aterizare, include și excremente umane și alte deșeuri.

Mai mult, omenirea lucrează pentru a schimba suprafața Lunii, pe măsură ce oamenii se pregătesc să sape în ea și chiar să locuiască acolo.

“Procesele culturale încep să depășească fundalul natural al proceselor geologice de pe Lună,” a spus Holcomb. “Aceste procese implică mutarea sedimentelor, pe care le numim ‘regolit,’ pe Lună. În mod obișnuit, aceste procese includ impactul meteoroidelor și evenimente de mișcare în masă, printre altele. Cu toate acestea, când luăm în considerare impactul roverelor, al landerelor și al mișcării umane, acestea perturbă semnificativ regolitul.

“În contextul noii curse spațiale, peisajul lunar va fi complet diferit în 50 de ani. Mai multe țări vor fi prezente, ducând la numeroase provocări. Scopul nostru este să eliminăm mitul lunar-static și să subliniem importanța impactului nostru, nu doar în trecut, ci și în prezent și în viitor. Ne propunem să inițiem discuții despre impactul nostru asupra suprafeței lunare înainte să fie prea târziu.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *