Atenţie maximă atunci când faceţi cumpărături de pe internet. O nouă înșelăciune, demascată de poliţişti

înșelăciune sursa foto Romania Tv.Net

Înșelăciune, demascată de poliţişti

O nouă înşelăciune pe interent! Românii prind tot mai mult gustul cumpărăturilor făcute pe internet. Mai rapid, simplu şi eficient, internetul poate fi răspunsul atunci când suntem grăbiţi, comozi sau pur şi simplu vrem să fim în pas cu vremurile.

Atenţie însă! Au apărut şi cei care profită de pe urma aceastei situaţii! Oamenii legii vă sfătuiesc să aveţi mare grijă atunci când oferiţi datele de pe card. Tocmai au demascat o nouă metodă de înşelătorie pe internet.

Carduri golite online

cel mai verde complex reziential

Concret, presupușii cumpărători pretind că vor să achiziționeze anumite produse second hand și cer datele bancare ale vânzătorilor, mințind că astfel aceștia vor intra în posesia sumelor. În fapt, victimele nu primesc niciun ban, ci riscă să piardă economiile din contul online.

“Ochii mari unde „arunci” cu datele de pe card. Au apărut din ce în ce mai mulți profitori ai site-urilor pe care se vând obiecte second-hand…ca ciupercile după ploaie putem spune.
Câteva dintre indiciile care vă pot ajuta să îi descoperiți:
– Vă păcălesc că vor să cumpere imediat și nu pun întrebări extra despre produs.
– Limba română scrisă lasă de dorit…Google Translate nu este chiar un geniu!
– Vă anunță că ei au plătit deja într-un cont al site-ului, iar dumneavoastră nu trebuie decât să introduceți datele cardului pentru a primi suma respectivă…NU FACEȚI ASTA!
– Vă sugerează să le trimiteți mai multe informații despre produs pe un număr de telefon din afara țării”
, se arată în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române.

Cum vă puteţi proteja în cazul în care faceţi dumneavoastră cumpărături online


Pentru a vă proteja atunci când faceţi cumpărături online, este indicat să folosiți un serviciu de curier cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. În plus, plătiți pentru marfă după ce vă asigurați că ați primit ce ați comandat.

Vezi şi https://republikanews.ro/o-mama-din-ploiesti-a-cerut-ajutorul-politistilor-pentru-a-si-gasi-fiica-disparuta/

Vezi şi https://republikanews.ro/barbatul-din-ploiesti-cautat-de-sotia-sa-si-politisti-gasit-fara-suflare-surse-se-afla-intr-o-zona-impadurita-retrasa/

Vezi şi https://republikanews.ro/prahova-mai-multi-politisti-conformati-cu-virusul-sars-cov-2/

Vezi şi https://republikanews.ro/ploiesti-un-baiat-a-fost-taiat-de-un-barbat-pe-strada-motivul-este-incredibil/?fbclid=IwAR08nXGYZ1tyGLOxrSDws6JX-nSPrvCaJNiAOJdneCOt40eZHGmxTJccW7A

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here