logo
RNTV Live

Atenție! Luna aceasta se trece la ORA DE VARĂ

ora de iarnă
Mihai Constantinescu

Atenție! Luna aceasta se trece la ORA DE VARĂ

Luna aceasta se trece la ORA DE VARĂ! Se va întâmpla în ultima duminică a lunii în curs, adică pe  31 martie. Atunci toate ceasurile se vor da  înainte.

Cu alte cuvinte, în ultima duminică a lunii martie, ora 03:00 devine ora 04:00. Din acest motiv, ziua de 31 martie va avea doar 23 de ore; ceasurile se vor da înainte în acelaşi moment în toate ţările Uniunii Europene.

Ora de vară a fost prima dată propusă de un entomolog din Noua Zeelandă, George Vernon Hudson, în 1895. 110 ţări din întreaga lume folosesc astăzi acest mecanism. În Europa, Islanda este singura ţară care nu foloseşte ora de vară. Rusia a început să aplice acest sistem din 1981, însă a renunţat după 20 de ani, pe motiv că nu vrea să streseze cetăţenii, scrie telegrafonline.ro.

Vezi și https://portal.republikanews.ro/ploiesti-o-femeie-a-reusit-sa-socheze-trecatorii-dezbrarcata-pe-strada/?fbclid=IwAR1STSEegKA8O-JfjJo1QA3tBnhaZO1rsh0ls8MAyVWWHkzCd2AKdZY0SKU

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor