logo
RNTV Live

A fost creat un nou stimulator cardiac inovativ pentru pacienții cu boli de inimă

Stimulator-cardiac-cu-lumină-New-light-powered-pacemaker-Credit-Philipp-Gutruff-1
Andrei-Vlăduț Gușter

Un stimulator cardiac inovator, care are potențialul de îmbunătăți viața persoanelor cu afecțiuni cardiace, a fost creat de către oamenii de știință. Spre deosebire de stimulatoarele cardiace tradiționale, acest nou dispozitiv este fără fir.

Cercetătorii de la Universitatea Arizona, au creat dispozitivul ce nu are nevoie baterii și utilizează tehnologia bazată pe lumină pentru a regla bătăile inimii, oferind o opțiune de tratament mai puțin invazivă și fără durere.

Aceste descoperiri oferă speranță pentru milioane de persoane din întreaga lume care suferă de afecțiuni precum fibrilația atrială, o formă comună în care inima are bătăi neregulate.

Echipa de cercetare de la universitatea din Arizona, condusă de dr. Philipp Gutruf, și-a propus să revoluționeze domeniul cardiologiei prin introducerea unui stimulator cardiac fără fir și fără baterii, care reduce semnificativ disconfortul pacienților.

Dr. Gutruf: „Stimulatoarele cardiace actuale înregistrează practic un simplu prag și vor spune: Acesta intră în aritmie, acum șoc!

Dar acest dispozitiv are un computer la bord unde poți introduce diferiți algoritmi care îți permit să marchezi ritmul într-un mod mai sofisticat. Este făcut pentru cercetare.”

Oamenii de știință au dezvoltat un design de plasă fabricat digital care înfășoară întreaga inimă.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor