logo
RNTV Live

Astăzi se împlinesc 4 decenii de la teribilul cutremur din 1977. Prahova a fost atunci zdruncinată din temelii/ GALERIE FOTO

Mihai Constantinescu

56 de secunde! Atât a durat cel mai mare coşmar al românilor, petrecut în urmă cu 40 de ani, când ţara noastră a fost pusă la pământ de cutremurul cu magnitudinea 7.2 grade pe scara Richter.

În Prahova, cutremurul a lăsat urme adânci. S-au prăbușit clădiri, parțial sau chiar total, şi  au fost înregistrate multe decese şi foarte multe familii au rămas fără adăpost. Plopeniul a rămas în istorie cu cea mai şocantă tragedie din timpul cutremurului pentru judeţul nostru: un cămin de nefamilişti s-a trasformat pe loc într-un morman de moloz, ucigând pe loc 30 de persoane.

POLPENI

Iată câteva fotografii – document care ilustrează dezastrul provocat de cutremurul din 1977, în Prahova.

La nivel naţional bilanțul oficial a cuprins 1.570 de morți și peste 11.000 de răniți. Victime şi pagube au fost raportate nu doar în Prahova ci şi în capitală, Dâmbovița, Teleorman, Vaslui, Iași, Galați și Buzău. Orașul Zimnicea a trebuit refăcut în totalitate.

sursa foto Google

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor