logo
RNTV Live

FOTO/ VIDEO/Cel mai modern centru cultural din Prahova, construit la Băicoi

primar Băicoi
Mihai Constantinescu

FOTO/ VIDEO/Cel mai modern centru cultural din Prahova, construit la Băicoi

La Băicoi se va construi cel mai modern centrul cultural din Prahova! Primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, a semnat astăzi finanţarea proiectului de anvergură care va fi gata în doi ani de zile.

Concret, proiectul prevede reabilitarea completă a fostului Spital de boli infecţioase, cât şi  contruirea unei clădiri moderne care va cuprinde inclusiv un cinematograf. Totul va costa 3 milioane de euro.

Povestea neştiută a fostei clădiri a Spitalului de Boli Infecţioase

Clădirea se află în prezent peste drum de sediul Primăriei Băicoi și a fost domeniu boieresc, aparținând prințesei Cleopatra Trubeţkoi.  Aceasta  a fost căsătorită cu nepotul țarului Nicolae I, fost colonel în armata rusă în 1828. A fost ultima mare boieroaică ce a trăit pe meleaguri prahovene, în conacul de la Băicoi

Întreaga suprafață are o dimensiune de 8000 de mp și a fost folosită ca Spital de Boli Infecțioase în timpul comunismului.

Moşia Cleopatrei, acum centru al oraşului, va deveni în doi ani principala atracţia a oraşului prin apariţia centrului cultural ultramodern.

Pentru a i se păstră izul boieresc, vor fi păstrate elementele arhitecturale care au reușit să îi aducă faima în urmă cu două secole.

Un alt aspect de care se va ține cont odată cu implementarea proiectului este și creșterea polului din jurul centrului cultural. Astfel, odată cu amenajarea clădirilor, vor fi construite și trotuare și piste pentru biciclete pe străzile Unirii, Popa Șapcă, Primăverii, Morii, Tufenilor și Horia.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/legea-mirosurilor-intra-in-vigoare-de-astazi-amenzi-de-pana-la-100-000-de-lei-alte-sanctiuni/?fbclid=IwAR3sUsGRhgik-JCmGBMrSUUrg7HfPm7jvTQJRp_2FIV5yqJEjlVCxfLbPjw

Vezi şi https:au-inceput-inscrierile-la-academia-de-politie-sunt-588-de-locuri-scoase-la-concurs

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor