logo
RNTV Live

Astăzi, premieră în România. Puterea depune moțiune împotriva propriului guvern. Cade Grindeanu?

Ciprian Radu

Moțiunea de cenzură depusă de coaliția majoritară împotriva propriului guvern reprezintă o premieră pentru politica românească.

După Revoluție, două guverne au căzut în urma unei moțiuni de cenzură, dar, în ambele cazuri, procedura a fost inițiată de opoziție.

Parlamentul e convocat de la ora 11.00.

Conform unei analize făcute de Digi 24, majoritatea ia în calcul 246 de voturi – adică toţi parlamentarii PSD şi ALDE, fără excepţii.

Ar mai fi şi 4 voturi care ar urma să vină de la actuali liberali. Un total de 250 – anunţat de Liviu Dragnea încă de luni -, în condiţiile în care este nevoie de 233 de voturi pentru a demite Guvernul .

Cu toate acestea, cel puţin un deputat al PSD va vota împotriva moţiunii. Victor Ponta, evident, principalul susţinător al lui Sorin Grindeanu. Ponta mizează la rândul lui pe 10-11 parlamentari PSD care nu vor urma linia partidului.

Mai sunt în discuție opţiunile celor 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale.

Parlamentarii USR, UDMR, PMP şi PNL au anunțat că nu votează.

Liderii PSD s-au întâlnit, aseară, la un hotel din Bucureşti. Ședința s-a încheiat cu puţin timp înainte de miezul nopţii, iar Liviu Dragnea a refuzat să dea detalii. A declarat doar atât: „Sunt realist. Mâine trece moţiunea”.

Și tabăra Grindeanu pare sigură pe victorie. Ponta a avertizat însă că, indiferent de rezultatul votului de astăzi din Parlament, criza politică va continua.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor