Ministra Educaţiei, Ligia Deca, a adus clarificări în legătură cu noul proces de evaluare digitalizată ce va fi implementat în premieră începând de luni, 5 februarie, în cadrul simulării pentru Evaluarea Națională. Într-o declarație emisă sâmbătă, 3 februarie, ministrul a subliniat că această schimbare nu afectează în niciun fel metodologia clasică utilizată până în prezent. Singura modificare notabilă constă în faptul că lucrările vor fi secretizate automat, în loc să fie acoperite cu etichete de către elevi sau profesori asistenți.

Ligia Deca a afirmat că evaluarea digitalizată nu va afecta tipurile de subiecte, baremul sau timpul de lucru al elevilor, aceștia fiind deja familiarizați cu aceste aspecte. Prin intermediul unei postări pe Facebook, ministrul a explicat că secretizarea automată a lucrărilor se va realiza în momentul scanării acestora, în prezența elevilor.

Ministra Educației a evidențiat că implementarea evaluării digitalizate a fost anunțată încă din vara anului precedent și că pilotarea acestei metode timp de doi ani consecutivi, urmată de extinderea sa la Bacalaureatul din toamna anului trecut pentru toți candidații, a demonstrat că această schimbare reprezintă un progres necesar în sistemul educațional.

În cadrul simulării Evaluării Naționale, elevii de clasa a VIII-a vor susține proba la limba română în prima zi, urmată de proba la matematică în a doua zi, iar elevii din partea minorităților naționale vor participa la proba de limba și literatura maternă în cea de-a treia zi. Toate lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, iar rezultatele vor fi comunicate la data de 23 februarie.

Pe viitor, și la examenele naționale, respectiv Evaluarea Națională și Bacalaureatul, lucrările vor fi corectate digital, reprezentând o tranziție majoră către utilizarea tehnologiei în procesul educațional.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *