Astăzi este ziua de naştere a celui mai important om din România. Ce mesaj a transmis preşedintele României

  sursă foto RTV.net

  Astăzi este ziua preşedintelui României

  Astăzi este ziua de naştere a celui mai important om din România. Ce mesaj a transmis preşedintele României.

  13 iunie este ziua de naștere a lui Klaus Iohannis. Președintele României s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni. Astăzi împlineşte 59 de ani. Din 21 decembrie 2014 este președintele României.

  ”Vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și mesajele pe care mi le-ați transmis astăzi! Îmi sunteți alături, iar susținerea voastră înseamnă foarte mult pentru mine”, a scris președintele, pe pagina de Facebook.

  cel mai verde complex reziential

  Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școlar înainte de a deveni primar al municipiului Sibiu în anul 2000, funcție în care a fost reales în 2004, 2008 și 2012, de fiecare dată din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. În 2007 Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, lui Iohannis fiindu-i atribuit meritul de fi modernizat infrastructura și pus în valoare potențialul economic și turistic al orașului, potrivit wikipedia

  În 2009 Iohannis a fost propus de către Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) pentru funcția de premier. Președintele Traian Băsescu a refuzat atunci  să-l nominalizeze.

  În 2013 Iohannis a devenit membru al PNL, dobândind funcția de prim-vicepreședinte. Pe 28 iunie 2014 a devenit președintele partidului. În scurtul său mandat de președinte al partidului, a format o alianță cu Partidul Democrat Liberal (PDL) și a pus bazele unei viitoare fuziuni între cele două partide. Alianța, denumită Alianța Creștin Liberală (ACL), l-a promovat drept candidat la alegerile prezidențiale din 2014, pe care le-a câștigat în al doilea tur de scrutin, în care a obținut 54,43% din voturi, învingându-l pe candidatul PSD, prim-ministrul în funcție Victor Ponta, menţioneazp aceeaşi sursă.

  tymbark

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here