Marcăm cea mai mare sărbătoare a toamnei! Ce este bine să faci astăzi!

sursă foto Portalul Creştinului Ortodox
cel mai verde complex reziential

Marcăm cea mai mare sărbătoare a toamnei! Ce este bine să faci astăzi!

Creştinii sărbătoresc astăzi Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor drept Sfânta Maria Mică.

cel mai verde complex reziential

Este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie şi totodată cea mai mare sărbătoare a toamnei.

n această zi credincioşii merg de dimineaţa la biserică, pentru a asculta slujba şi pentru a se închina la icoana Maicii Domnului.

Una dintre numeroasele tradiții românești de Sfânta Maria Mică este ca bătrânii să împartă struguri și prune de sufletul morților, pentru ca acestora să li se iartă păcatele și să primească din roadele de toamnă și pe lumea cealaltă.

Alte tradiții și superstiții din popor fac referire la trecerea în noul antotimp, dar și la bunăstarea în casă și în familie.Astfel, este interzis să faci focul în casă, oricât de frig ar fi, pentru că aduce ghinion.În schimb, altă superstiție prevede că poți aprinde o candelă pentru a alunga spiritele rele.Nașterea Maicii Domnului reprezintă o sărbătoare, astfel că bărbații sunt obligați să nu facă treabă prin curte iar femeile nu au voie să spele și să coase haine, pentru a nu atrage răul asupra familiei lor.

La mulți ani sărbătorilor de astăzi!

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here