logo
RNTV Live

Asiaticii au umplut șantierele din Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Asiaticii au umplut șantierele din Prahova

Asiaticii au umplut șantierele din România. Peste 600 de cetățeni străini lucrează acum legal în Prahova, cei mai mulți fiind din Nepal și India. Angajatorii spun că au ales să angajeze străini pentru că sunt muncitori, disciplinați și mai puțin pretențioși decât românii. Activitatea pe care o desfășoară în Prahova cetățenii străini, este atent monitorizată de Serviciul pentru Imigrări Prahova.

Nadal are 26 de ani și este din India. Acum 2 ani a venit în România și s-a angajat pe un șantier din Ploiești. Între timp a învățat și să se descurce în limba română. Spune că este mulțumit de condițiile de muncă de la noi, mai ales că primește cazare, masă și transport gratuit din partea angajatorului. Așa că salariul de peste 800 de dolari îl trimite acasă, în India, familiei.

Pe șantierul din Ploiești, lucrează la construirea unui cartier rezidențial, peste 100 de nepalezi și indieni. Angajatorul este mulțumit de rezultatele obținute, iar străinii de salariul motivant și condițiile oferite. După ce a muncit în trei țări, Sashvindal, a ales România.

Sunt interesat să lucrez aici pentru că este un loc interesant și frumos. Chiar dacă este muncă grea, nu e o problemă. Am lucrat în Rusia, Dubai, iar acum în România. Este mai bine în România!”

Nu este atât de ușor însă ca asiaticii să vină să muncească legal în România. Angajatorul trebuie să-i găsească, iar apoi să ceară Serviciului pentru Imigrări Prahova, eliberarea avizului de angajare.

Dintre cei 600 de cetățeni străini cu drept de ședere și muncă în Prahova, 150 sunt din nepal, 90 din India, 80 din Turcia, 40 din China, 30 din Pakistan și 60 din Sirilanka și Bangladesh.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/adolecente-disparute/?fbclid=IwAR3mW1cHcqj2vaan_hNxw536Q4QAUtj4unhc5D-_QhS-hlAvL6kushu1w6E

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor