logo
RNTV Live

Asia Express, devine realitate! Larva gândacului de bălegar, bună pentru consumul uman!

larva sursă foto ziare.com
Mihai Constantinescu

Asia Express, devine realitate! Larva gândacului de bălegar, bună pentru consumul uman!

Asia Express devine realitate pentru oameni care nici măcar nu vor să participe la acest joc. Comisia Europeană a admis comercializarea larvelor de gândac de bălegar (Alphitobius diaperinus), după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a adăugat acest tip de insectă pe lista celor potrivite pentru comercializare și consum uman.

După acceptarea viermelui de făină, lăcustei călătoare, și greierelui de casă, lista avizată de specialiști se va mări. Bune de consum vor fi și muştele, mai multe tipuri de larve și de moluște.

Potrivit stirileprotv.ro, larva poate fi consumată ca atare, ori sub formă de pudră. În avizul său științific, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) spune însă că larvele de gândac de bălegar pot provoca reacții la persoanele alergice la crustacee și la acarieni și nu ar trebui consumate de copii.

Citește mai multe AICI

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor