logo
RNTV Live

Armata rusă a recrutat în 2023 aproape 120.000 de militari pe bază de contract

razboi sursa foto digi 24.ro
Dumitrache Catalina

Forțele lui Putin au fost nimcite de războiul din Ucraina. Dmitri Medvedev spune că armata rusă a recrutat în 2023 aproape 120.000 de militari pe bază de contract

Dmitri Medvedev, fostul președinte rus a declarat că Moscova a recrutat de la 1 ianuarie 2023 aproape 120.000 de soldaţi cu contract în armata sa, care încearcă să-şi refacă efectivele slăbite de ofensiva în Ucraina, informează AFP.

,,De la 1 ianuarie la 19 mai, 117.400 de persoane au fost acceptate în rândul forţelor armate pe bază de contract şi în cadrul formaţiunilor de voluntari”, a informează Medvedev, cu prilejul unei reuniuni pe tema recrutării în armată.

Politicianul rus şi-a exprimat satisfacţia vizavi de ,,continuarea muncii” pentru creşterea efectivelor armatei ,,în cadrul instrucţiunilor date de (Vladimir Putin) pe acest subiect”.

Armata rusă a suferit importante pierderi în Ucraina.

Totuși, acestea au fost păstrate secrete de ierarhia militară, ceea ce a determinat-o să încerce să-şi lărgească rândurile.

Moscova a lansat în ultimele săptămâni o amplă campanie de recrutare anticipând o contraofensivă de amploare a trupelor ucrainene.

Autorităţile nu au anunţat obiective concrete, dar unele surse media ruse au relatat că armata speră să înroleze mai multe sute de mii de oameni propunându-le contracte cu condiţii foarte atractive.

Campania a avut loc pe reţelele sociale. Au existat șinumeroase afişe care promovează armata au apărut pe străzile oraşelor ruseşti.

Moscova a organizat o primă mobilizare “parţială” a cel puţin 300.000 de oameni în septembrie anul trecut, provocând fuga în străinătate a zeci de mii de bărbaţi care refuză să plece pe front.

La sfârşitul lui decembrie 2022, ministrul rus de externe Serghei Şoigu a apreciat că este ,,necesar” ca efectivele armatei ruse să crească la 1,5 milioane de soldaţi – ,,din care 695.000 sub contract” – deci peste obiectivul de 1,15 milioane fixat de Vladimir Putin în luna august.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor