Apel către populaţia din Râfov. Mâine se vor folosi aproape 20 de kilograme de trotil

sursă foto Mediafax
app

Atenţionare către populaţia din Râfov

Populaţia din Râfov este sfătuită să fie precaută mâine. O echipă pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova va  distruge muniţie rămasă neexplodată din cel de-a Doilea Război Mondial.

Comunicat de presă:

Vineri, 14 august 2020, începând cu ora 08:00, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova împreună cu specialiști din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor efectua pe islazul comunal din satul Goga, comuna Râfov, distrugerea muniţiilor rămase neexplodate rezultate în urma desfăşurării activităţii de asanare a teritoriului judeţului Prahova. Muniţia care urmează să fie distrusă a fost asanată în anul 2019 și pe parcursul acestui an. Ultima operațiune de distrugere efectuată de echipa pirotehnică a avut loc în luna martie 2019.

Pentru distrugerea muniţiei, care constă în: 28 proiectile explozive și perforante, 2 bombe de aruncător, 3 grenade de mână, o mină antitanc, o bombă de aviație, 7 tuburi de cartușe și 310 cartușe de infanterie, se vor utiliza 16,5 kg de trotil, precum şi alte mijloace pirotehnice.

Toate acestea au fost descoperite pe teritoriul județului Prahova, în diferite locații, și proveneau din arsenalul folosit în al Doilea Război Mondial.

Populaţia este rugată să nu intre în zona poligonului în timpul executării acestei activităţi.

Vezi şi https://republikanews.ro/foto-ploiesti-un-barbat-s-a-dezbracat-in-fata-unei-femei-in-plina-strada-a-incercat-sa-o-atinga/

Vezi şi https://republikanews.ro/prahova-un-barbat-a-ramas-neingropat-o-luna-de-zile-pentru-a-se-demonstra-ca-nu-a-murit-de-covid-19/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here