logo
RNTV Live

Apa Nova Ploiești: recomandări împotriva înghețului instalațiilor

Apa Nova Ploiești: recomandări împotriva înghețului instalațiilor
Mihai Constantinescu

Cum se protejează corect instalaţiile de apă pe timp de iarnă. Sfaturi de la Apa Nova Ploieşti

Apa Nova Ploiești: recomandări împotriva înghețului instalațiilor. Fie că este vorba de ţevi, contoare sau alte componente ale instalației interioare de alimentare cu apă, pe timp de iarnă trebuie protejate de îngheţ pentru a putea funcţiona corespunzător. Înghețarea componentelor instalației poate conduce la întreruperea alimentării cu apă, dar și la întreruperea furnizării căldurii.

Apa Nova Ploieşti ne învaţă ce trebuie făcut pe timp de iarnă pentru a nu avea neplăceri din acest punct de vedere.

Cei care au căminul de branșament în proprietate trebuie să asigure singuri protecția și integritatea pe timp de iarnă la fel cum trebuie să facă şi în cazul contorului de apă și a vanelor.

Protecția față de îngheț a contorului de branșament se poate realiza utilizând plăci de poliuretan sau polistiren extrudat.

* Nu sunt recomandate materiale care absorb umiditatea, precum celebra vată de sticlă, paie, hârtie sau textile.

* Nu trebuie închisă complet căldura atunci când temperaturile sunt scăzute!

* trebuie protejat atât contorul, cât și conductele de expunerea la curenții de aer reci!

Dezghețarea contorului, în cazul nefericit în care a înghețat, se face prin încalzirea spațiului in care acesta este montat.

*Nu se forțează dezghețarea cu flacară sau foc direct, nu se toarnă nici apă fierbinte peste contor!

Dacă se lipseşte de acasă mai mult timp și temperaturile sunt în jurul valorii de îngheț, trebuie golite conductele interioare de apă!

Cum se evacuează corect apa din instalație

Evacurea corectă a apei din intslaţie se face în felul următor:

  • se închide robinetul de linie aflat după contorul de branşament (este vorba de robinetul situat între contor şi conducta din interiorul imobilului);
  • se deschide în acelaşi timp consumatorii de apă (robinetele) de pe instalaţia interioară pentru ca apa aflată pe conducte să se scurgă;
  • se deschide robinetul de golire aflat după robinetul de linie (adică între robinetul de linie şi instalaţia interioară de apă) până când nu mai curge apă, apoi se închide la loc;
  • odată terminată golirea apei de pe conductele interioare,se închid toate robinetele instalaţiei interioare, pentru a evita o inundare accidentală atunci când se va reveni acasă şi se deschide robinetul de linie.

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor