Guvernul din Kenya a acordat o zi liberă tuturor cetățenilor pentru a planta copaci, promovând astfel conștientizarea și implicarea în protejarea mediului înconjurător!

OIP-1-1
Constantin Corina

Guvernul Kenyei a declarat ziua de luni, săptămâna viitoare, ca „sărbătoare specială” în care oamenii din toată țara vor planta copaci pentru a ajuta la eforturile de restaurare a terenurilor din țară.

Guvernul din Kenya a luat o măsură inovatoare pentru combaterea schimbărilor climatice, declarând ziua de 13 noiembrie 2023 drept “Ziua Națională a Creșterii Arborelui”. Kithure Kindiki, secretarul de cabinet pentru Interne și Administrația Guvernului Național, a făcut anunțul într-o postare pe platforma X, subliniind importanța plantării copacilor pentru salvarea mediului.

Această inițiativă face parte din Programul de restaurare a peisajului și a ecosistemelor din Kenya, care urmărește plantarea a 15 miliarde de copaci până în 2032. Autoritățile încurajează participarea cetățenilor, stabilind locuri dedicate la nivel național și județean pentru plantarea copacilor.

Deși acoperirea pădurilor din Kenya a crescut la 9% în 2022, cererea continuă de lemn și cărbune reprezintă provocări. Guvernul dorește să atingă o acoperire forestieră de 30%, având ca obiectiv conservarea biodiversității și îmbunătățirea rezilienței la schimbările climatice. La Forumul pentru restaurarea Kenyei, Martin Mulama, de la WWF Kenya, a subliniat importanța implicării comunităților locale în această inițiativă vitală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor