logo
RNTV Live

Anul acesta se împlinesc 34 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu. Află cel mai inedit lucru despre marele poet

34 de ani dela trecerea în nefiinţă a lui Nichita Stănescu/ sursă foto LaRevista.ro
Mihai Constantinescu

34 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Nichita Stănescu

Anul acesta se împlinesc 34 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu.  

Casa natală a “îngerului blond” al poeziei românești va fi gazda manifestărilor dedicate acestuia, miercuri începând cu orele 10.00. Elevii şi profesorii Școlii Gimnaziale „Nichita Stănescu” din comuna Ceptura şi cei de la colegiul cu același nume, din municipiul Ploiești, vor readuce în atenția celor prezenți personalitatea poetului.

Manifestarea se va încheia cu depuneri de flori la statuia ridicată în cinstea sa în parcul din Pasajul Pietonal „Nichita Stănescu”.

Nichita-unul dintre cei mai importanți scriitori de limbă română

Este considerat de critica literară și de publicul larg drept unul dintre cei mai importanți scriitori de limbă română, pe care el însuși o denumea „dumnezeiesc de frumoasă”

Valoarea operei sale a fost recunoscută di timpul vieţii. În 1964, spre exemplu ,a primit  Premiul Uniunii Scriitorilor pentru volumul de poezii O viziune a sentimentelor. Cinci ani mai târziu a primit premiul Uniunii Scriitorilor pentru volumul de poezii Necuvintele. Printre numerosele premii se numără şi cel din 1975. Atunci a primit Premiul Internațional „Gottfried von Herder”.

Puţini ştiu despre marele Nichita Stănescu şi că a fost tatăl cumnatei sale. Singurul său copil, de altfel. Acesta a ales să devină tatăl legal al unei fete pe care a adoptat-o: Mirela. Aceasta era chiar sora ultimei soţii a poetului, Dora.

Pentru mai multe ştirim vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor