logo
RNTV Live

Proiect cu finanțare europeană pentru terapie intensivă pentru nou-născuţi la Maternitatea Ploiești

maternitate-1
Dumitrescu Vlad

Consiliul Județean Prahova a inițiat un proiect de hotărâre prin  care își propune să atragă fonduri europene, prin PNRR, pentru crearea unei secţii moderne de terapie intensivă pentru nou-născuţi, la Secția  Obstretică și Ginecologie Ploieşti. Un alt proiect european aflat în pregătire vizează reducerea infecţiilor intraspitaliceşti la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

 Consiliul Județean Prahova a inițiat două proiecte de hotăre  prin care dorește modernizarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești cu ajutorul fondurilor europene, prin PNRR.

Unul dintre proiecte vizează achiziţia de echipamente medicale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale, în timp ce al doilea proiect prevede crearea unei secţii moderne de terapie intensivă pentru nou-născuţi la secţia de Obstetrică-Ginecologie.

Proiectele ar urma să fie depuse în cadrul Componentei 12, Sănătate, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care s-ar putea deschide, conform celor mai recente estimări, în această lună.

În cazul de la Maternitatea Ploieşti, care funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean, proiectul ar urma să fie depus în cadrul unui program dedicat secţiilor de terapie intensivă pentru nou-născuţi.

 Celălalt proiect urmăreşte atragerea de fonduri tot prin Componenta 12 din PNRR, în cadrul unei axe pentru „echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor