logo
RNTV Live

Antrenamentele patinatorilor s-au „mutat” pe plăcile simulatoare!

patinaj3-1160×610
rnews

Antrenamentele patinatorilor s-au „mutat” pe plăcile simulatoare!

Interdicţia de a se antrena în cadru organizat i-a determinat şi pe sportivii secţiei de patinaj viteză a CSM Ploieşti să se adapteze şi să-şi „mute” şedinţele de pregătire în propriile case sau apartamente. Antrenorul Marius Băcilă le-a stabilit un program cu două antrenamente pe zi, unul fizic şi altul cu caracter tehnic, punându-le la dispoziţie şi bună parte din materialele folosite în mod curent în timpul pregătirii organizate, desfăşurată de obicei la Sala Sporturilor Olimpia.

„Sportivilor de la performanţă le-am dat acasă haltere, gantere şi alte materiale pe care le aveam la sală, recomandându-le celor care stau la bloc să se folosească şi de scări, pentru că este un exerciţiu care ajută foarte mult. În plus, toţi au biciclete şi pot folosi sistemul home trainer pentru a pedala chiar şi în casă. Pentru partea tehnică, fiecare şi-a luat acasă câte o placă simulatoare, cu ajutorul căreia se poate exersa foarte bine, pentru că imită fidel mişcarea obişnuită din patinaj. Sigur, nu e acelaşi lucru ca atunci când sunt eu cu ei şi le mai corectez mişcările, dar e o soluţie pentru această perioadă, noi folosind plăcile simulatoare şi în condiţii normale de antrenament”, spune antrenorul Marius Băcilă.

Sportivii „monitorizaţi” atent sunt Nicole Constantinescu, Răzvan Militaru, Adrian Fierar, Eduard Niţu, Rareş Moldanschi şi Ariana Marin, toţi medaliaţi în acest an la Campionatul Naţional pe Probe şi Poliatlon la Patinaj Viteză pentru Seniori, Juniori şi Copii, de la Inzell (Germania).

Vezi şi http://www.csmploiesti.ro/2020/04/27/pregatirea-fizica-si-kata-optiunile-de-izolare-ale-sportivilor-sectiei-de-karate-a-clubului/)

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor