logo
RNTV Live

Aniversare istorică la Castelul Peleș. Iulian Dumitrescu, invitat la dineul regal

iulian dumitrescu la casa regala
rnews

Sărbătoare la Castel

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei a aniversat 135 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș și Centenarul încheierii Primului Răboi Mondial și al Marii Uniri. Reprezentanții Partidului Național Liberal s-au numărat printre invitații familiei regale în semn de respect față de legătura istorică dintre Coroana Română și cel mai vechi partid istoric din România.

60 de personalități liberale au fost prezente la dineul organizat  de către Majestatea Sa și Principele Radu. Printre invitați s-a numărat și senatorul prahovean Iulian Dumitrescu. Acesta a postat pe pagina sa de facebook un mesaj prin care evocă strânsa legătură dintre primii înaintași liberali și regii României.

Cu aducere aminte faţă de momentele în care înaintaşii noştri liberali şi regii României au făurit istoria României unite şi moderne, am participat săptămâna trecută la dineul oferit la Castelul Peleş de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, reprezentanţilor PNL. O întâlnire la care, pentru mine, a fost vorba de mândria de a face parte din marea familie a liberalilor şi de asumarea de către PNL a responsabilităţilor privind viitorul acestei ţări. Îmi exprim aprecierea şi respectul faţă de modul în care Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a reuşit să pună în valoare legătura dintre Casa Regală şi PNL, în contextul împlinirii a 135 de ani de la inaugurarea Castelului Peleş şi a celebrării Centenarului Marii Uniri.

Seara a început prin întâmpinarea șefului delegației liberale în Biroului Suveranului din Castelul Peleș. În continuare, în Holul de Onoare a avut loc o scurtă ceremonie, în care au fost rostite discursuri legate de cooperarea între Coroană și liberalii români de-a lungul ultimului secol și jumătate.

Sursa: romaniaregala.ro

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor