logo
RNTV Live

Animalele de la Zoo Bucov, resimt canicula. Urşii fac “duşuri”dese/ Video

Animalele de la Zoo Bucov, resimt canicula. Urşii fac "duşuri"dese/ Video
Mihai Constantinescu

Animalele de la Zoo Bucov, resimt canicula. Urşii fac “duşuri”dese/ Video

Animalele de la Zoo Bucov, resimt canicula. Cele mai multe dintre ele provin din zone tropicale şi deci se simt în largul lor. Dar sunt şi unele pentru care cele peste 40 de grade Celsius sunt o adevărată corvoadă. Pentru a suporta bine căldura, toate animalele primesc porţii mărite de fructe, apă rece la discreţe, iar urşii fac “duşuri” dese. Omaneii nu au mai suportat căldura şi au venit şi ei să se răcorească în parc. Deşi este joi, parcul a avut mulţi vizitatori.

La grădina zoologică sunt 600 de animale din 55 de specii. Cele mai multe sunt din zone tropicale, deci obişnuite cu căldura. Unele însă nu sunt prea mare fane ale temperaturilor extreme. Cele mai afectate de căldură sunt lamele.

Tratament special pe timp de caniculă

Pentru a face faţă căldurilor, animalele primesc apă rece de câteva ori pe zi. Angajaţii parcului muncesc mai mult ca oricând pentru a asigura animalelor condiţii optime. Apa este schimbată des, iar porţia de fructe a fost mărită.

Banane, portocale, mere, lubeniţă dar şi alte bunătăţi sunt impărtiţe zilele astea în porţie triplă. La fiecare două ore, animalele primesc fructe si se pune apă rece în toate adăposturile.

Urşii se răsfaţă în “piscină”

Şi urşii sunt afectaţi de căldura dogoritoare. Pe timpul arşiţei,se retrag în adăpostul lor umbros. Nu ies prea des de aici, dar atunci când o fac se răsfaţă şi în şanţul cu apă din interiorul ţarcului. Bălăceala haioasă a animalelor atrage vizitatorii ca un magnet.

Program vizită  Grădina Zoologică şi preţul de intrare

Programul de la Grădina Zoologică Ploieşti este următorul: zilnic de luni până vineri între orele 09.00 – 18.00, iar sâmbătă – duminică (sărbători legale) : 09.00 – 20.00.

Tarif : adult – 5 lei
copii intre 7 – 14 ani – 2 lei
copii sub 7 ani – gratuit

Grădina Zoologică Ploieşti a fost înfiinţată de mai bine de 3 decenii şi este aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti. Suprafaţa totală a Grădinii Zoologice este de 16ha, găzduieşte un număr de peste 50 de specii şi este o parte integrată a Parcului Memorial Constantin Stere.

Pentru mai multe stiri vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor