logo
RNTV Live

ANI : Șeful ”mascaților” din  Poliția Prahova este incompatibil! Are o avere impresionantă….dar nu poate explica proveniența ei!

gheorghe vlasceanu
rnews

Peste 350.000 de lei. O sumă …deloc de neglijat. Dar când nu poți demonstra cum ai făcut acești bani, aspectul capătă conotații penale. Iar când vorbim despre un polițist cu funcție importantă, situația este și mai gravă.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 352.414 lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 15 martie 2002 — 31 decembrie 2012 de către Gheorghe Vlăsceanu, comisar șef în cadrul IJP Prahova, șeful Serviciului de Acțiuni Speciale.

Conform legii, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Ploiești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției. Conform Legii 176/2010 , art 17,18 , Gheorghe Vlăsceanu este considerat incompatibil. Chiar și așa, Gheorghe Vlăsceanu își păstrează funcția.

Polițistul cu avere nejustificată nu este pentru prima data implicat într-un scandal. În 2014 el a fost acuzat, chiar de proprii subordonați, de abuz în serviciu. Tot atunci s-a descoperit și averea pe care o deținea individul. În declarația de avere a acestuia, apăreau tot felul de ”donații” – bani și terenuri. Suspect este că aceste donații, de ordinul zecilor de mii de euro, Vlăsceanu susținea că le-a primit de la părinți, doi pensionari modești.

Ancheta internă declanșată atunci, după scandalul de presă, s-a finalizat greoi și favorabil polițistului. De menționat este că șeful poliției în acel moment era Viorel Dosaru, prieten cu Gheorghe Vlăsceanu. Grav este că totul s-a întors chiar împotriva subordonaților lui Vlăsceanu, care se plângeau că sunt persecutați de către șeful lor. Și asta după ce au divulgat abuzurile comise de comisarul șef. Cel mai mult a avut de suferit cel mai vocal dintre subordonații lui Gheorghe Vlăsceanu. Culmea coincidenței este că se numește tot Vlăsceanu. Adrian Vlăsceanu nu are însă nici o legătură de rudenie cu superiorul său. Polițist la mascați de ani de zile, Adrian Vlăsceanu este vânat sistematic, iar acum se încearcă chiar discreditarea lui prin fabricarea unui dosar.

” Unul dintre luptătorii de elită ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Adrian Vlăsceanu, spune că este vizat de o anchetă a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) pentru sala de arte marțiale unde antrenează. Polițistul nici măcar nu a fost informat oficial despre această anchetă, ci a fost anunțat de elevii săi că au fost chemați la audieri la sediul IPJ Prahova, de pe strada Vasile Lupu din Ploiești. „Eu în timpul liber, ca și antrenor licențiat în arte marțiale, prestez voluntariat la clubul KO Gym Ploiești (clubul lui Eduard Limboșeanu) și mă ocup de partea de antrenamente din Mizil. Suntem un club care ne auto-finanțăm, punem toți bani și ne cumpărăm mănuși, protecții, tot ce ne trebuie.”, ne-a povestit Adrian Vlăsceanu. Polițistul a avut mari probleme de-a lungul timpului, după ce a scos la iveală mai multe nereguli din cadrul IPJ Prahova și și-a acuzat șefii de la acea vreme pentru abuz în serviciu. ” – scrie Ziarul Incomod.

Adrian Vlăsceanu a obținut cu elevii săi rezultate meritorii la competițiile naționale de profil. La competițiile internaționale înca nu a obtinuț, din simplul motiv că nu și-au permis financiar să participe. Sport fără bani e cam greu de făcut, așa că sportivii clubului strâng lunar, de multe ori cu greutate, o sumă de bani necesară pentru achitarea chiriei sălii de antrenament și alte cheltuieli curente. Tocmai această sumă ” fabuloasă” a intrat în vizorul organelor de anchetă, Adrian Vlăsceanu fiind suspectat că “delapidează” din banii stranși.

adi vlasceanu

Reacțiile nu au întârziat să apară. Eduard Limboșeanu s-a arătat revoltat de faptul că sportivii clubului, parte dintre aceștia minori, au fost chemați la audieri.

„Sala din Mizil este o extensie a KO Gym Ploiești, Adrian Vlăsceanu este un bun prieten care lucrează la „mascați” și, în urmă cu ceva timp m-a rugat să-l ajut să-și facă o extensie a clubului nostru. Suntem un club cu foarte multe rezultate, am scos mulți campioni și l-am ajutat cu acest lucru. Adrian Vlăsceanu a fost implicat alături de mine și de jandarmul Mădălin Tănase în mai multe campanii care s-au numit „Stop violența”, am fost implicați în  mai multe acțiuni sociale, inclusiv în „Spune NU drogurilor”. Eu am înțeles că el a deranjat persoane din sistemul lor de acolo și este un fel de Godină de la Brașov. Probabil și atitudinea lui este un pic mai revoluționară. Noi nu facem averi din acel club, dimpotrivă am ajutat o grămadă de sportivi, numele cel mai sonor este Paraschiv Amansio, care a fost un copil foarte sărac, un fel de Doroftei, am investit mulți bani pentru el, din surse proprii, iar cu banii strânși la sală noi efectiv plătim chiria, pentru că Statul, din păcate, nu-ți mai dă o sală pe care să o folosești gratuit, chiar dacă ai rezultate foarte frumoase”, a declarat Eduard Limboșeanu pentru Ziarul Incomod.

Citește mai mult pe :

https://www.ziarulincomod.ro/eduard-limboseanu-nu-mi-se-pare-normal-sa-chemi-un-copil-la-audieri-mi-se-pare-o-chestie-foarte-marsava/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor