logo
RNTV Live

ANAF, cu cuţitul la gât! Vom plăti taxele şi impozitele în vară, nu în toamnă

bărbat reţinut Căutat de poliţiştii suceveni şi ploieşteni după ce a dat "lovitură" ANAF-ului
Raluca Eparu

E posibil ca în această vară să primim deciziile de impunere pentru impozitele pe venituri pe care ar fi trebuit să ni le trimită fiscul în toamnă. Presat de Guvern care vrea mai multe încasări la bugetul de stat din taxe şi impozite locale, ANAF ar putea trimite decizii de plată pentru asigurările de sănătate care n-au mai fost achitate în ultimii patru ani din cauza unei lipse de comunicare între instituţiile statului, arată Capital.ro.

Practic deciziile ANAF ar fi urmat într-un an normal să fie emise de undeva în septembrie-octombrie. Evident că ne putem aştepta, având în vedere această nouă tactică pe care a adoptat-o ANAF să primim acele decizii de impunere ceva mai devreme, respectiv, chiar în mijlocul sezonului estival.  Şi pe segmentul de turism, şi până la urmă pe segmentul de consum, ce tot în buzunarele ANAF-ului ar ajunge din taxe şi impozite, acest consum ar scădea”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

citeste mai departe:http://www.capital.ro/anaf-ar-putea-trimite-decizii-de-plata-pentru-asigurarile.html

Specialiştii se aşteaptă totodată ca o parte dintre PFA-uri să nu poată plăti decât eşalonat şi pe o perioadă mai lungă de timp decât cele 60 de zile pe care le are acum legal. De altfel, ANAF a  elaborat deja un model de scrisoare ce va fi trimisă contribuabililor cu creanțe semnificative, pentru a le prezenta cadrul legal privind acordarea acestor eșalonări. În perioada 3-24 martie 2017, au fost aprobate 493 de cereri de eșalonare la plată a obligațiilor fiscale, în valoare de 106,8 milioane lei (comparativ cu media ianuarie-februarie de 424 de cereri aprobate, în valoare de 117,2 milioane lei).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor