logo
RNTV Live

Impozite mai mari pentru ploieșteni!Vor trebui șa declare cate camere are proprietatea!/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Impozite mai mari pentru ploieșteni!Vor trebui șa declare cate camere are proprietatea!

Modificările aduse Codului Fiscal vor influența impozitele la Ploiești din 2023. Pentru cei care dețin mai multe proprietăți, impozitele vor crește. Aproximativ 140.000 de ploieșteni vor trebui să declare la Serviciul Public Finanțe Locale câte camere au în proprietate. Asta, doar dacă proiectul aflat în dezbatere este aprobat, 

Impozite mai mari pentru ploieșteni!Vor trebui șa declare cate camere are propietatea!

Modificările aduse Codului Fiscal vor genera, la nivel național, în 2023, majorarea impozitelor locale. Prin actul normativ, pragul minim al cotei de impozitare a crescut de la 0,09 la 0,1% din valoarea impozabilă, iar în plus modalitatea de calcul a impozitului pe proprietate a fost modificat, prin raportarea impozitării la grila notarială. Pentru cei care dețin mai multe proprietăți impozitele vor crește mai mult. Cota de impozitare este de 0,15 pentru cei care dețin o proprietate în plus față de cea de domiciliu și de 0,2% pentru cei care dețin cea de a doua clădire sau mai multe față de cea de domiciliu.

Aproximativ 140.000 de ploieșteni vor trebui să declare la Serviciul Public Finanțe Locale, dacă proiectul aflat în dezbatere este aprobat,  câte camere au în proprietate. În plus, angajații fiscului ploieșten vor trebui să recalculeze fiecare rol în parte.

Se propune aprobarea unei cote diferențiate de impozitare pentru clădirile rezidențiale, în funcție de numărul acestora, în cazul persoanelor fizice care dețin cel puțin o clădire rezidențială în afara celei de domiciliu. Propunerea este ca pentru o clădire în afara celei de domiciliu cota de impozitare este de 0,15%. Cota de 2% se va aplica pentru a doua clădire și următoarele în afara adresei de domiciliu, cu mențiunea că nu intră sub această incidență clădirile dobândite prin moștenire.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor