logo
RNTV Live

Amintiri despre viitor la… “Șuete”!

bistro șuete cluj
Cristian Anghelescu

Amintiri despre viitor la… “Șuete”!

Lumea bună a baschetului românesc și-a dat întâlnire, aseară, la Bistro Șuete din Cluj. O revedere excepțională, după mulți ani, cum numai un astfel de eveniment precum Campionatul European o poate produce.

Exact acolo unde, pe vremuri, se venea la o șuetă și o halbă a rememorării fazelor de joc, aseară, într-o atmosferă prietenească, s-a produs minunea!

Ghiță Mureșan, Petre Brănișteanu, Sorin Ardelean, Marius Crăciun, Titus Tarău, Costel Cernat, Florin Ermurache, Cătălin Burlacu, Horia Păun, Nicolae Danețiu, Voicu Moldovan, Nicu Pârșu, Sandu Vinereanu, Valentin Pogonaru și alți câțiva au petrecut câteva ceasuri de poveste.

Problematica baschetului românesc a fost discutată fără patimă iar concluziile se vor revedea, probabil, în scurtă vreme. Dar nu numai asta s-a vorbit la masă. S-au rememorat anii tinereții și frumusețea timpului petrecut în vremea studenție.

Foștii echipierii, post cu post!

De la înălțimea recunoscută, Ghiță Mureșan și Sandu Vinereanu au vegheat asupra fiecărei rămâneri în “căciulă” mai mult de… 3 ore!

Cernat, Ermurache, Ardelean, Brănișteanu și Pârșu au tras din toate pozițiile, butelcile cu vin și bere picând pe capete, precum popicele.

Păun s-a ținut tare – deh, funcția! – iar ploieșteanul Cătălin Burlacu le-a ținut isonul tuturor! Invitat în calitate oficială de specialist comentator analist al televiziunii române, acesta a declarat:

“A fost o seară de poveste, un moment prelungit care aș fi vrut să nu se mai termine! Să vezi aproape toată familia bună a baschetului românesc stând la aceeași masă! Să fi parte la fiecare zâmbet, rememorare, apropo, poză sau plan de viitor asta înseamnă recunoaștere și chef de viață! Oamenii de la acea masă au făcut și încă mai fac ceva pentru baschet! Sportul acesta va rămâne cel mai frumos dintre sporturi, pe vecie, mie îmi este foarte clar” a răspuns campionul ploieștean provocării Republikanews.

De la Burlacu am mai aflat că, pe parcursul acestei zile, în calitatea oficială pe care o are la întrecerea europeană de la Cluj, se va întâlni cu președintele FIBA, francezul Yvan Mainini. Iar, mai târziu, va fi parte a unui interviu paralel cu Jorge Garbajosa, președintele federației spaniole de specialitate (FEB). Acest din urmă interviu va preceda meciul de diseară, România – Spania, partidă care va începe la 20:30 și va fi transmisă în direct de TVR2.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor