logo
RNTV Live

Amenzile vor fi uriașe pentru șoferii agresivi în trafic/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Amenzile vor fi uriașe pentru șoferii agresivi în trafic

Răsturnare de situație în Codul Rutier .  Amenzile vor fi uriașe pentru șoferii agresivi în trafic. Aceștia vor rămâne fără permisul de conducere și vor plăti până la 750 de lei amendă. Și pe cei care circulă pe banda de urgență a autostrăzilor îi așteaptă sancțiuni mari. Acestea ajung până la aproape 3000 de lei.

Şicanele în trafic îi lasă pietoni pe șoferii agresivi. Un proiect de lege vine în ajutor şi va încerca să-i potolească pe cei care au un comportament agresiv. Dacă va fi adoptat, cei care sunt agresivi în trafic vor risca amenzi cuprinse între 580 şi 750 de lei. Mai mult decât atât, li se va reţine şi permisul pentru 30 de zile. Cei care dau flash-uri și fac slalom printre mașini sau care fac șicane în trafic ar urma să fie amendati și cu 2.900 de lei.

Sancțiuni mai dure pentru vitezoman

Oamenii legii vor sancțiuni mai dure și pentru vitezomani. Solicită o modificare specială pentru cei care circulă cu viteză foarte mare. Acum, șoferii rămân fără permis 90 de zile, dacă depășesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră. Polițiștii cer încă un prag – depășirea limitei de viteză cu peste 70 km/h – care să ducă la suspendarea permisului pentru 120 de zile. De asemenea, vor fi înăsprite pedepsele și pentru neacordare de prioritate sau depășire ilegală. S-ar putea alege cu mărirea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce de la o lună, la două luni. Și cei care vor produce accident sunt buni de plată. Vor avea de achitat până la o mie de lei. Vor râmâneşi fără permis pentru 60 de zile. Acelaşi proiect de lege prevede sancţiuni şi pentru cei care circulă nejustificat pe banda de urgenţă a autostrăzilor. Vor plăti 2900 de lei şi li se va reţine permisul pentru 90 de zile.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/premiera-absoluta-in-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor