logo
RNTV Live

Premieră absolută în România. Un oraş din Prahova este primul din ţară care face aşa ceva!/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Premieră absolută în România. Un oraş din Prahova este primul din ţară care face aşa ceva!

Statiunea Sinaia este prima localitate din România care a amenajat locuri speciale de colectare a măştilor sanitare- Este vorba despre cele folosite de populaţie ca măsură de siguranţă în cadrul pandemiei de COVID-19. Astfel, localnicii şi turiştii au la dispoziţie, începând de luna aceasta, 13 zone din oraş unde pot arunca măştile folosite. Materialele sunt reciclate în cadrul unui proiect derulat de primărie împreună cu o organizaţie neguvernamentală şi cu un lanţ de hypermarketuri din ţară. Cu resturile rezultate în urma reciclării, spre exemplu, se poate produce ciment.

Premieră absolută în Prahova

În zonele special amenajate pot fi colectate măştile de plastic de unică folosinţă, măştile FFP2, N95, măştile FFP3 şi măştile chirurgicale, dacă acestea nu provin dintr-un mediu medical. Nu vor putea fi colectate măşti din material textil, confectionate acasă sau alte articole de protecţie.

Programul de Mediu al Organizaţiei Naţiunilor Unite UNEP susţine că manipularea în condiţii de siguranţă şi eliminarea finală a deşeurilor medicale rezultate în perioada pandemiei este un element esenţial, în contextul în care că 75% din măştile folosite, precum şi alte deşeuri legate de pandemia de coronavirus, vor ajunge în gropi de gunoi sau în apele mărilor.

Punctele de colectare au fost gândite şi aşezate strategic, tocmai pentru a fi utilizare în mod constant. Proiectul este sprijinit şi de către reprezentanţii Muzeului Naţional Peleș.

În 2020, cantitatea de măşti de protecţie folosite în lume a crescut de 207 ori faţă de 2019. Opération Mer Propre, un ONG francez care se ocupă, printre altele, cu operaţiuni de curăţenie pe Coasta de Azur, a descoperit pe fundul mării cantităţi industriale de măşti, mănuşi si sticluţe de plastic pentru dezinfectant de mâini.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/inspectoratul-judetean-de…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ard-mai-multe-case-din-teisani…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/reprezentantii-primariei-unei…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor