logo
RNTV Live

Alpinistul prahovean care a înfruntat moartea pentru a cuceri “Acoperişul lumii”, se întoarce astăzi acasă

Alpinistul prahovean care a înfruntat moartea
Mihai Constantinescu

Alpinistul care a cucerit Munţii Pamir, se întoarce astăzi acasă

Alpinistul prahovean care a înfruntat moartea pentru a cuceri “Acoperişul lumii”, se întoarce astăzi acasă. Pentru Ciprian Aldea, salvamontistul din Bușteni care a reuşit să cucerească Munţii Pamir, astăzi este o zi cu adevărat specială. Reuşeşte să calce cu bine pe pământul românesc după ce a dat curs la două proiecte îndrăznețe: coborârea pe schiuri a fetei nordice a Vârfului Lenin si ascensiunea Vârfului Khan Tengri, ambele constituind premiere pentru România.

A făcut din viaţa sa un film

Alpinistul prahovean a reuşit să ducă la bun sfârşit cele două proiecte chiar dacă la un moment dat a fost rănit. A fost surprins pe munţi de un cutremur puternic şi de o cădere de gheaţă. Într-o postare pe Facebook, Alexandru Baran povesteşte tot ce s-a întâmplat pe munţi.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/un-alpinist-prahovean-vrea-sa-cucereasca-acoperisul-lumii-ciprian-aldea-vrea-sa-coboare-pe-schiuri-de-la-7000-de-metri-foto/

“Pe 7 august am urcat împreună cu Cipi Aldea pe vârful Khan Tengri (7010m).O ascensiune fără incidente si am avut norocul unei zi de vis, cum sunt puţine în Tien-Shan.Pe 9 august de dimineaţă, la coborâre între T2 si T1, am fost surprinşi de o cădere de gheață cauzata de ruperea unui serac, cauzată la rândul ei de un cutremur.Eu am scăpat cu ceva contuzii minore, dar Ciprian a fost lovit mai rău.Important este acum că a beneficiat de tot tratamentul medical de care a avut nevoie, recuperarea merge bine, iar pe data de 15 august, 99 la sută vom putea reveni amândoi în ţară.”

Alpinistul prahovean care a înfruntat moartea pentru a cuceri “Acoperişul lumii”are 37 de ani și este salvamontist în Bușteni de peste 20 de ani. Nu este la prima expediție temerară. Acum 10 ani a cucerit Vârful Aconcagua (6960 m), din Argentina.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor