logo
RNTV Live

Alocaţiile de stat pentru copii vor fi dublate? Curtea Constituţională a României a respins sesizarea Guvernului

sursă foto antena 3
Mihai Constantinescu

Alocaţiile de stat pentru copii ar putea fi dublate! Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea Guvernului şi decis că alocaţiile copiilor trebuie dublate şi nu crescute etapizat.

Veşti bune pentru copii! Legea prin care urmau să fie mărite alocaţiile a fost promulgata pe 14 ianuarie de preşedintele Klaus Iohannis.

 Alocaţiile trebuiau sa fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilităţi începand cu 1 martie, dar Guvernul a emis o OUG pentru a proroga termenul din cauza lipsei de bani.  

Acum alocaţiile ar putea fi dublate dacă preşedintele promulga legea prin care Parlamentul a decis revenirea la dublarea alocaţiilor din acest an, după ce Guvernul a eşalonat calendarul de dublare până în 2022.

Totuşi, Klaus Iohannis poate trimite actul normativ din nou ăn Parlament pentru reexaminare, ceea ce ar duce la o noua amânare. Legea a fost, până în momentul de faţă, una cu amendamente propuse în ultima clipă şi cu un vot care a generat polemici. Conform noului act normativ, alocatia ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilităţi) şi la 300 de lei pentru cei cu varste între 2 şi 18 ani.

Momentan, cuantumul alocatiei pentru copii este de 300 de lei pentru cei cu vârsta de pănă în doi ani, 150 de lei pentru cei de pănă în 18 ani şi 300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârsta de pănă în 18 ani.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-barbat-din-vaslui-sta-la-morga-spitalului-judetean-din-luna-mai-povestea-ciudata-a-barbatului/?fbclid=IwAR1xOxsGeBI_Z0RnoIUkztP-D8JnIw3oNESq7wzg0AK-sE14YwVTdxj61cU

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

sursa portalinvatamant.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor