logo
RNTV Live

Alina Albu, numită procuror-șef al DIICOT, deși primise aviz negativ

ID48396_INQUAM_Photos_Alexandru_Busca-640×400
Ștefan Petre

Președintele Klaus Iohannis a ignorat avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii și a emis joi decretul de numire a Alinei Albu în funcția de procuror-șef al DIICOT, pe o perioadă de trei ani.

Alina Albu, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a primit aviz negativ din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), notează G4Media.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Albu Alina, procuror în cadrul DIICOT – Structura centrală (majoritate: 1 vot da, 5 voturi nu)”, se precizează în decizia CSM, care oricum reprezintă doar un aviz consultativ, de care Iohannis nu a ținut cont.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a fost cel care a transmis (miercuri) președintelui Klaus Iohannis propunerea privind numirea Alinei Albu în funcția de procuror-șef al DIICOT.

„Propunerea a fost efectuată în conformitate cu Legea nr.304/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, după parcurgerea procedurii legale prevăzută de aceasta, în fața Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori și din nou la Ministerul Justiției”, arată ministerul, într-un comunicat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor