logo
RNTV Live

Ales local pentru o zi în administraţia prahoveană/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Ales local pentru o zi în administraţia prahoveană

De Ziua Naţională a Tineretului, 16 prahoveni, cu vârste între 15 şi 23 de ani, membri ai Fundaţiei Judeţene pentru Tineret, şi-au dorit să vadă cum este să fii „ales local pentru o zi“. Adolescenții  le-au propus reprezentanţilor conducerilor Consiliului Judeţean Prahova, Instituţiei Prefectului şi ai  mai multor primării să le creeze oportunitatea de a participa pe durata unei zile, alături de un reprezentant al administrației publice locale, la acţiunile care se derulează la nivelul cabinetului acestora.

16 prahoveni, cu vârste între 15 şi 23 de ani, membri ai Fundaţiei Judeţene pentru Tineret,  au văzut ce înseamnă cum este să fii „ales local pentru o zi“. Printre ei s-a numărat și  Cristina Ştefania Petre, cea care a învățat care sunt prerogativele unui vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova.

Tânăra are 16 ani, învață la Liceul Tehnologic Administrativ Victor Slăvescu și este din comuna Bucov. Aceasta  a participat la discuţii cu conducerea instituţiei, şi nu numai, a aflat care este componenţa şi activitatea aparatului propriu al Consiliului.

 În baza celor constatate,  Cristina susține că funcția de vicepreședinte implică mult mai multe responsabilități decât și-a închipuit.

Proiectul „Reprezentant pentru o zi” este o inițiativă națională, inedită, implementată în Prahova de Fundaţia Judeţeana pentru Tineret, prin intermediul căreia tinerii dintr-o comunitate pot lua parte la activitățile desfășurate într-o zi obișnuită de lucru de către un ales local.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor