logo
RNTV Live

Alegeri în Consiliul Elevilor

burse elevi
Mihai Constantinescu

Alegeri în Consiliul Elevilor

        An de an, sub coordonarea Consiliului Județean al Elevilor Prahova, în fiecare unitate de învățământ liceal se desfășoară sesiunile electorale pentru ocuparea funcțiilor vacante din consiliile școlare ale elevilor. Acesta este singura structură care promovează participarea elevilor la procesul de luare a deciziilor, care reprezintă interesele elevilor în relația cu factorii de decizie de la nivel școlar și care este, în același timp, un punct de sprijin pentru elevii care se confruntă cu probleme de orice natură. Astfel, elevii își aleg reprezentanții în funcție de valorile și ideile promovate de candidați.

Candidații care se încadrează în criteriile impuse de Metodologia de organizare și desfășurare a alegerilor își pot depune dosarul de candidatură (format din formularul de candidatură, care cuprinde și declarația de nepartenență politică, acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și acordul parental, pentru elevii minori) la secretarul comisiei în perioada 22-29 septembrie 2021. Urmează ca între 02 octombrie 2021 și 10 octombrie 2021 să aibă loc campania electorală. 

“Consiliul Județean al Elevilor Prahova încurajează toți elevii să se alăture mișcării de reprezentare, chiar dacă situația în care ne aflăm pare să aducă impedimente în desfășurarea activității. A venit momentul să trecem peste mesajele pompoase sau sloganurile rigide și să ne dăm seama de faptul că un prim pas spre schimbarea pe care ne-o dorim atât de mult este ca noi, beneficiarii direcți ai educației, să devenim parte din ea și să nu o așteptăm din altă parte”, spun reprezentanţii CJE Prahova.

Mai multe detalii cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor pot fi regăsite aici: https://bit.ly/3knqj3s

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/adeverinte-de-vaccinare-false/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor