logo
RNTV Live

ALDE susţine ideea votului în două tururi pentru alegerea primarilor

tariceanu
Mihai Constantinescu

ALDE:”Este mai avantajos pentru noi şi pentru un exerciţiu democratic mai complet, ca alegerea să se facă în două tururi de scrutin”

ALDE susţine ideea votului în două tururi pentru alegerea primarilor.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu consideră că alegerea primarilor în două tururi este mai avantajoasă.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/un-oras-mai-curat-tinerii-de-la-alde-au-ecologizat-o-strada-din-baicoi/

“ALDE susţine ideea votului în două tururi pentru alegerea primarilor. Colegii noştri din ALDE care sunt primari în funcţii ar prefera să rămână actualul sistem cu un singur tur de scrutin, însă noi considerăm că este mai avantajos pentru noi şi pentru un exerciţiu democratic mai complet, ca alegerea să se facă în două tururi de scrutin.

Colegii din PSD au o părere opusă, ne-am informat reciproc despre poziţiile pe care dorim să le adoptăm şi avem, ca să zic aşa, considerentele proprii pentru a adopta o anumită poziţie. Asta nu înseamnă că în cadrul coaliţiei sunt alt gen de probleme, pentru că mă aştept, am şi văzut deja unele articole de presă cu speculaţii pe acest subiect.

Vreau să adaug în plus că această chestiune nu a făcut parte din ceea ce am negociat împreună în momentul formării guvernului. Nu face parte din coaliţie, din programul de guvernare. Deci, este un lucru care ne diferenţiază, dar asta nu înseamnă că ne separă. Coaliţia merge înainte, majoritatea este la fel de stabilă pe problemele care sunt cu adevărat importante şi care ţin de actul de guvernare”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor