logo
RNTV Live

AJUTOR DE DECES, MAJORAT

Daniel

Ajutorul de deces a fost majorat cu aproape 700 de lei de la 1 ianuarie. În multe cazuri, suma nu acoperă cheltuielile de înmormântare, însă oamenii spun că este un sprijin mai mult decât binevenit. La nivelul județului Prahova, anul trecut s-au acordat peste 10.000 de ajutoare de deces.

Cuantumul ajutorului de deces se stabilește anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. De la 1 ianuarie 2023 acesta a ajuns la valoarea de 6.789 lei, mai mult cu aproape 700 de lei față de anul trecut. În cazul decesului unui membru de familie, cuantumul ajutorului de deces reprezintă jumătate din cuantumul ajutorului de deces cuvenit unui asigurat sau pensionar.

De câțiva ani, Casa de Pensii Prahova nu achită ajutoarele de deces doar pentru pensionari.

Anul trecut, Casa Județeană de Pensii Prahova a achitat peste 10.300 de ajutoare de deces, din care aproape 700 au fost pentru cei salariați. Ajutorul de deces se acordă pe baza unei cereri și a documentelor justificative care demonstrează că solicitantul s-a ocupat de înmormântare.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor