logo
RNTV Live

Ai vecini care ascultă muzica la maxim şi obişnuiesc să facă scandal? În curând aceştia ar putea fi băgaţi la închisoare

amenzi uriase, contribuţiilor Închisoare pentru neplata contribuţiilor sociale
Mihai Constantinescu

Poliţiştii vor avea “ac de cojocul” vecinilor?

Ai vecini care ascultă muzica la maxim şi obişnuiesc să facă scandal? În curând aceştia ar putea fi băgaţi la închisoare.Este vorba despre un proiect de lege al MAI. Acesta prevede o sentinţă între trei luni şi doi ani pentru „tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”.

Conform proiectului de lege, vecinii care vor face zgomot între orele 22.00 – 08.00 și 13.00 – 14.00 pot fi pedepsiţi cu închisoarea.

Dacă poiectul va fi adoptat, pedepsiţi vor fi toţi cei care care organizează nunți în corturi sau petreceri private în care se folosește „aparatură muzicală de intensitate” și care nu încetează activitatea de tulburare a ordinii publice după ce au fost avertizați de polițiști, informează libertatea.ro.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/aproape-coma-alcoolica-politistii-ploiesteni-l-au-depistat-la-volan-pe-strada-este-strigator-la-cer-ce-facut-soferul-dupa-intalnirea-cu-politistii/

Cei care vor deranja vecinii prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă sau care desfăşoară reparaţii în casă, ar putea sta la închisoare până la doi ani de zile.

Zgomotele care vor deranja vecinii ar putea fi amendate cu 1500 de lei. Este vorba mai exact de zgomotul din locuință care depășește 30 de decibeli în intervalul ora cuprins între  orele 23.00 şi 7.00 dimineaţa. Nici pe timp zi nu vor mai fi permise zgomote. În intervalul orar 14.00 şi 16.00 nimeni nu mai are voie să deranjeze, informează aceeaşi sursă.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor