logo
RNTV Live

Afacerile de sezon nu merg foarte bine. Imediat după ce au bătut palma, poliţiştii prahoveni au pedepsit şi vânzătorul şi cumpărătorul

Doi prahoveni, vânzător şi cumpărător, în atenţia oamenilor legii
Mihai Constantinescu

Doi prahoveni, vânzător şi cumpărător, în atenţia oamenilor legii

Afacerile de sezon nu merg foarte bine. Imediat după ce au bătut palma, poliţiştii prahoveni au pedepsit şi vânzătorul şi cumpărătorul.

S-a întâmplat recent în Câmpina după ce un tânăr de 33 de ani din Proviţa de Sus ar fi vândut unui prahovean lemne de foc. Cei doi bărbaţi au bătut palma şi fiecare s-a arătat mulţumit de afacere. Unul a primit un preţ bun pe marfă, iar celălalt s-a ales cu lemne de foc pentru iarna grea ce se anunţă.

Numai că bucuria celor doi nu a ţinut prea mult. Probabil nimeni nu ar fi avut nimic de obiectat despre afacerea celor doi dacă lemnele nu ar fi fost furate.

Păgubitul nu a sta prea mult pe gânduri şi a anunţat imediat poliţia. Le-a povestit că lemnele au fost tăiate de pe o parcelă ce îi aparţinei.

Polițiștii din cadrul Postului Comunal Provița de Sus s-au deplasat la domiciliul cumpărătorului. Aici au găsit material lemnos de diferite specii, pe care tocmai îl cumpărase de la tânărul de 33 de ani, din localitate, fără a deține documente legale de proveniență. La fața locului a fost chemat un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Câmpina, care a procedat la măsurarea materialului lemnos, lemn foc, din speciile fag, frasin, carpen și ulm.

Cumpărătorul s-a ales acum şi cu amendă şi cu lemnele confiscate. Vânzătorul a fost şi el identificat şi sancţionat. A fost sancționat contravențional cu două amenzi în valoare totală de 3.000 lei.

Poliţiştii, pădurarul şi proprietarul parcelei au identificat la faţa locului opt cioate provenite din tăierela arborilor care nu prezentau marcă silvică şi care corespundeau ca specie, dimensiuni şi caracteristici cu tulpinile găsite la locuinţa cumpărătorului.

sursa comunicat IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor