logo
RNTV Live

Afacerile cu vaccinuri fictive prind tot mai mult teren. Percheziţii de amploare/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Afacerile cu vaccinuri fictive prind tot mai mult teren. Percheziţii de amploare.

Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat 15 percheziții domiciliare, 14 în județul Dolj și una în municipiul București, la persoane bănuite de complicitate la înșelăciune, instigare la fals intelectual și instigare la fals informatic.

Ancheta a scos la lumină faptul că  trei persoane, toate din județul Dolj, ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverințe de vaccinare și personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

Prin extinderea cercetărilor, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au fost identificate 45 de persoane, printre care și cetățeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare de polițiști, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, pentru audieri.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/omul-sfinteste-locul-o…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor