Hoţi fără niciun Dumnezeu! Au furat crucea de procesiune

Hoţi fără niciun Dumnezeu! Au furat crucea de procesiune

Hoţi fără niciun Dumnezeu! Au furat crucea de procesiune, obiect extrem de valoros. Obiect de cult era folosit ocazional și în cadrul ceremoniilor religioase. Furtul s-a petrecut în cursul zilei de 30 iunie 2016, din Muzeul Bisericii Evanghelice din Cisnădie. Recent, obiectul a fost recuperat de oamenii legii.

Din primele cercetări efectuate de către polițiști s-au conturat elementele specifice săvârșirii infracțiunii de furt calificat.. A fost demarată o anchetă penală în vederea identificării autorului faptei și recuperării bunului sustras.

cel mai verde complex reziential

Totodată, bunul cultural a fost pus în urmărire la nivel naţional şi internaţional, fiind implementat şi în baza de date a Interpol privind bunurile culturale sustrase.

La data de 26 iulie a.c., s-a reușit identificarea persoanei bănuite, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Cisnădie, precum și recuperarea bunului.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

În cursul zilei de 27 iulie, crucea de procesiune a fost restituită reprezentanţilor Bisericii Evanghelice din Cisnădie.

Crucea procesională recuperată se afla în inventarul Bisericii Evanghelice din Cisnădie din anul 1911, dată la care a fost descoperită în osuarul lăcaşului de cult (aflat în subsolul unei vechi capele din imediata apropiere a bisericii). Această piesă a fost confecţionată în secolul al XIII –lea într-un atelier din vestul Europei şi are o valoare artistică excepțională prin compoziția sa iconografică și decorativă, caracteristice stilului gotic timpuriu.

Conform legendei, crucea de procesiune a fost adusă de către primii reprezentanţi ai comunităţii săseşti stabiliţi în Transilvania, fiind considerat cel mai vechi obiect de cult al acesteia.

Vezi şi https://republikanews.ro/statie-de-taxi-groapa-de-gunoi/

Vezi şi https://republikanews.ro/se-cauta-persoane-care-doresc…/

Vezi şi https://republikanews.ro/subventia-pentru-energia…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Poliţia Română

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here