logo
RNTV Live

Activități și operațiuni desfășurate de către Poliția Română

perchezitii-Carabulea-diicot-mascati-politie-14-Copy
Constantin Corina

În cursul ultimelor 24 de ore, forțele de poliție au răspuns la peste 2.600 de cereri din partea cetățenilor, identificând peste 7.700 de infracțiuni contravenționale

La data de 9 decembrie, polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel național, totalizând 425 de intervenții pentru prevenirea faptelor antisociale. Au gestionat 2.654 de evenimente, dintre care 2.232 au fost sesizate prin 112 de către cetățeni. În această perioadă, au fost identificate și luate măsuri legale față de 15 persoane urmărite la nivel național sau internațional, iar în cauzele investigate au fost aplicate 18 măsuri preventive.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 7.711 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 3.032.773 de lei. În cadrul acțiunilor pentru creșterea siguranței în trafic, s-au înregistrat 129 de infracțiuni la regimul circulației, iar 601 permise de conducere au fost reținute, dintre acestea, 191 pentru viteză, 99 pentru alcool și 7 pentru droguri.

De asemenea, în cadrul acțiunii BLOCADA, la nivel național, peste 3.800 de polițiști și jandarmi au acționat împreună pentru asigurarea ordinii publice și prevenirea unor situații de risc. S-au organizat 460 de filtre, verificându-se peste 7.000 de autovehicule și legitimându-se 10.986 de persoane. Au fost constatate 37 de infracțiuni la regimul circulației, inclusiv 19 pentru conducerea sub influența alcoolului și 5 pentru conducerea sub influența drogurilor. Au fost reținute 285 de permise de conducere, dintre care 62 pentru alcool și 105 pentru viteză, și retrase 164 de certificate de înmatriculare.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne menționează că siguranța cetățenilor este o prioritate și vor continua să acționeze pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității. Acțiunile pentru menținerea ordinii și siguranței publice vor continua și în perioada următoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor