Sursă foto: IGPR

La data de 28 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, în colaborare cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au efectuat 56 de percheziții la domiciliu în județele Maramureș și Cluj, în cadrul unei investigații privind constituirea unui grup infracțional organizat și traficul de droguri de mare risc. Totodată, s-au emis 25 de mandate de aducere.

Potrivit anchetei, 15 persoane implicate într-un grup infracțional organizat ar fi comercializat, de-a lungul anului 2023, în mod repetat, diverse cantități de cristal (3-CMC și 4-CMC, droguri de mare risc), cu predilecție către tineri, inclusiv elevi, din municipiul Sighetu Marmației și localitățile învecinate.

Peste 30 de persoane au fost aduse pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș.

Suportul de specialitate a fost furnizat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Operațiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Cluj, Oradea, Suceava și Brașov, al polițiștilor din inspectoratele de poliție județene Maramureș și Bistrița-Năsăud, al Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș și al polițiștilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

IGPR precizează că, pe durata întregului proces penal, persoanele investigate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *