logo
RNTV Live

Ministrul Turismului acuză: nu se mai merge pe litoral din cauza unor „știri false”!

IMG_4938-640×400
Ștefan Petre

Anulând practic mulțimea de lucrări neautorizate și servicii proaste, dar și apariția betoanelor care au desfigurat litoralul în ultimii ani, Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, susține că de vină pentru scăderea numărului de turiști în 2022 ar fi fost știrile false.

Într-o postare făcută vineri pe rețelele de socializare, Cadariu scrie:

„Turismul românesc are nevoie de adevăr, nu de senzațional. Are nevoie de onestitate, nu de bârfe sau de știri false. În săptămâna luminată, propun tuturor un pact cel puțin pentru următorul an: să fim sinceri și să facem tot ce putem pentru a ne susține țara, care este binecuvântată cu o frumusețe rar întâlnită. Să promovăm oportunitățile, dar să semnalăm și abaterile, în scopul corectării lor, să evităm generalizările și mesajele părtinitoare sau artificiale. Să fim corecți cu informațiile pe care le furnizăm, pentru că anul trecut ele au avut efect cuantificabil asupra unor destinații din țara noastră prin scăderea cu câteva procente a numărului de turiști. În mod cert, acest caz se referă, în primul rând, la litoralul românesc.

G4Media atrage atenția asupra faptului că ministrul nu a dat vreun exemplu de informație falsă și nici nu a furnizat o demonstrație în sprijinul afirmației sale. Însuși Cadariu anunțase, cu doar câteva zile în urmă, că a găsit multe nereguli în stațiunea Costineşti și că situația privind siguranța turiștilor este îngrijorătoare.

G4Media și Info Sud-Est sunt, probabil, principalele publicații vizate de discursul lui Daniel Cadariu. Aceste site-uri au publicat anul trecut o serie de reportaje de pe litoralul românesc al Mării Negre, care arătau cum stațiunile au fost invadate de blocuri faraonice, fără pic de verdeață, sau terase ilegale.

Amintiri din 2022 de pe litoralul românesc

În plin sezon, în iulie 2022, în stațiunea Mamaia peste jumătate din șezlonguri erau goale. „Umbrelele stau închise, pe terase chelnerii stau de vorbă sau ies pe promenadă să caute posibili clienți, iar traficul rutier este mai lejer ca niciodată în această perioadă a anului. Suntem la mijlocul sezonului estival și, în al doilea weekend din luna iulie, în Mamaia a venit nota de plată”, arăta un reportaj din 2022.

Un alt reportaj G4Media din Eforie arăta că serviciile HoReCa din stațiune sunt foarte slabe: hamsiile, gogoșile, porumbul fiert, pizza și midiile erau ținute cu orele în căldură și apoi mâncate pe plajă, la plimbare sau shopping.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor