logo
RNTV Live

Prahovean trimis în judecată, după ce a încercat să mituiască un polițist cu 10.000 de lei

mita politie
Mihai Constantinescu

Prahovean trimis în judecată, după ce a încercat să mituiască un polițist cu 10.000 de lei.

Bărbatul de 41 de ani a fost prins chiar în ziua de Anul Nou a anului trecut, la volanul unei maşini neînmatriculate. Cum acest lucru nu era suficient de grav, poliţistul care l-a oprit a constatat şi că era beat. Omul a încercat să scape oferind mită poliţistului, însă asta nu i-a adus salvarea pe care şi-ar fi dorit-o. Politistul a denunţat fapta şi lucrurile au luat făgaşul legal.

“Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, a fost dispusă trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, în vârstă de 41 de ani, din județul Prahova, persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 31.12.2020, inculpatul a fost identificat de către un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova – Postul de Poliție Iordăcheanu, conducând autoturismul proprietate personală, fără a fi înmatriculat. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că inculpatul avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, in timp ce se afla, în incinta unității spitalicești pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, inculpatul a promis remiterea sumei de 1.000 de lei către agentul de poliție, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv omisiunea întocmirii documentelor de constatare a infracțiunilor la regimul rutier, conform prevederilor legale.

În urma refuzului agentului de poliție de a accepta suma de bani, inculpatul a revenit cu o nouă propunere, respectiv remiterea sumei de 10.000 de lei în același scop. Imediat, polițistul a denunțat fapta iar cercetările pentru întocmirea probatoriului au fost efectuate de polițiștii anticorupție ai D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.”, se secifică în comunicatul DGA

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/talhariile-se-inmultesc-in…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prefectul-judetului-prahova-2/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor