logo
RNTV Live

Atenţie! Articolele pirotehnice vă pot aduce pedeapsa cu închisoarea

petarde
Mihai Constantinescu

Atenţie! Articolele pirotehnice vă pot aduce pedeapsa cu închisoarea.

Peste câteva zile vom sărbători Anul Nou, moment perfect pentru spectacole de focuri de artificii. Poliţiştii prahoveni vă sfătuiesc să fiţi cu bagare de seama pentru a nu transforma sfârşitul de an într-un moment neplăcut.

În conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii.

Orice operatiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracțiune. Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Polițiștii vă sfătuiesc să nu achiziționați materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizați orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

De asemenea, utilizarea articolelor pirotehnice fără respectarea instrucțiunilor de folosire și a obligațiilor legale poate conduce la vătămări corporale grave.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor