logo
RNTV Live

A fost emis un avertisment cu privire la riscul de inundații în 14 județe, până joi noapte

ploaie-1060×540
Constantin Corina

Hidrologii au prelungit avertizarea Cod galben pentru inundații în 14 județe până joi noapte, cu posibile scurgeri importante pe versanți și viituri rapide pe râurile mici

INHGA a prelungit Codul galben emis marţi, având în vedere situația hidrometeorologică și prognoza pentru următoarele 24 de ore.

Astfel, de miercuri, ora 12:00, până joi, ora 9:00, riscul de viituri este prezent pe râuri din bazinele hidrografice: Vișeu (județul Maramureș), Someșul Mare (județul Bistrița-Năsăud), Bistra (județul Caraș-Severin) și Olt (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș). De asemenea, de miercuri, ora 12:00, până joi, ora 24:00, Codul galben va fi în vigoare și pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Olt (județele: Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu), Argeș, Dâmbovița (județele: Argeș și Dâmbovița), Ialomița (județele: Dâmbovița, Prahova și Ilfov), Prahova (județele: Prahova și Ialomița), Buzău (județele: Brașov, Covasna, Buzău și Prahova), Râmnicu Sărat (județele: Buzău și Vrancea) și Putna (județul Vrancea).

Atenționarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din județele: Dâmbovița, Prahova și Buzău. De asemenea, există probabilitatea depășirii cotelor de atenție pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor