logo
RNTV Live

CES 2023: Sony a lansat controler pentru jucătorii cu dizabilități

52607802974_f6e70afe85_h
Constantin Corina

Sony a făcut echipă cu experți în accesibilitate pentru a anunța un controler PlayStation 5 pentru jucătorii cu dizabilități.

Proiectul Leonardo este un „kit extrem de personalizabil” cu diferite butoane, declanșatoare și stick-uri care le permite jucătorilor să creeze o configurație care se potrivește nevoilor lor.

Controlerul adaptiv de la Microsoft, lansat în 2018, se vinde cu 74,99 GBP în magazinul său din Marea Britanie – deși butoanele și joystick-urile suplimentare pot costa mult mai mult. În prezent nu există o dată de lansare sau un preț pentru Proiectul Leonardo.

Un oficial Sony Interactive Entertainment a declarat pentru BBC News că va funcționa „din cutie” pentru a ajuta jucătorii să se joace „mai ușor, mai confortabil și pentru perioade mai lungi”.

„Considerăm că amploarea opțiunilor de personalizare hardware și software din Proiectul Leonardo este unică și iese în evidență față de orice alt controler de accesibilitate de pe piață astăzi”, a spus oficialul.

„Proiectul Leonardo este un proiect cu adevărat pasiune pentru echipa noastră. Ne-am bazat pe 28 de ani de experiență în design la PlayStation pentru a crea un kit de controler pe care sperăm că mulți jucători cu dizabilități îl vor găsi util.”

Pentru mai multe opinii despre Proiectul Leonardo vizitati bbc.ro.

Sursa: news.sky.com

Sursa: bbc.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor