logo
RNTV Live

A fost demarată cea de-a noua ediție a Sistemului Punctual de Intervenție ,,BLITZ”

sursă foto Ziar Obiectiv
Mihai Constantinescu

A fost demarată cea de-a noua ediție a Sistemului Punctual de Intervenție ,,BLITZ”

 

Începând cu 07 octombrie a.c., polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție

Prahova, au demarat cea de-a noua ediție a Sistemului Punctual de Intervenție ,,BLITZ”,  care se va derula pe întreg parcursul anului școlar 2019-2020.

Astfel, la aceste activități, au participat și polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Ploiești la Colegiul Național ,, I.L.Caragiale”.

Alte echipe de polițiști au patrulat și au acționat în zona adiacentă unității de învățământ, în scopul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, pentru combaterea faptelor antisociale stradale din zona respectivă, precum şi în vederea preîntâmpinării consumului de alcool şi tutun de către minori în unităţile de alimentaţie publică din apropierea școlii.

Cu această ocazie, polițiștii au controlat un agent economic, au legitimat 16 persoane și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.305 lei.

Planul ,,BLITZ”, a fost conceput încă de la prima ediție, ca un real sprijin acordat unităților școlare, iar în acest an, proiectul are ca scop prevenirea conduitelor antisociale în interiorul și în preajma unităților de învățământ din municipiul Ploiești.

Totodată, ne-am propus să atingem următoarele obiective:

  • Menținerea sub control a conduitelor deviante în interiorul unităților de învățământ, cu respectarea prevederilor legale;
  • Controlul proximității unităților de învățământ;
  • Controlul itinerariilor de afluire și defluire ale elevilor;
  • Luarea măsurilor legale împotriva celor care încalcă legea atât sub aspect contravențional, cât și penal.

foto cu caracter ilustrativ

sursa IJP Prahova

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor