logo
RNTV Live

Prahova, ameninţată de şoferi periculoşi! Nu o să-ţi vină să crezi ce au descoperit poliţiştii

Prahova, ameninţată de şoferi periculoşi! Nu o să-ţi vină să crezi ce au descoperit poliţiştii
Mihai Constantinescu

Prahova, ameninţată de şoferi periculoşi! Nu o să-ţi vină să crezi ce au descoperit poliţiştii.

Drumurile din judeţul Prahova devin pe zi ce trece tot mai periculoase din cauza şoferilor inconştienţi, care circulă beţi şi fără permis.

Astfel de cazuri au fost descoperite în urma acţiunii organizate recent de către polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene. Pentru neregulile constatate au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 37.527 lei.Ca măsuri complementare, au reținut 5 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, au fost depistați 3 conducători auto care, fiind testați cu aparatul etilotest, a rezultat că ar fi sub influența alcoolului, reieșind concentrații de 0,46, 0,47 și 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. În fiecare din cele trei cauze, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Şi la Cocorăştii Mislii a fost depistat un caz asemănător. Un bărbat conducea o autoutilitară, deși avea permisul de conducere anulat. Cel în cauză, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, a fost transportat la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre bilologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea celor două infracțiuni (refuzul prelevării de mostre de sânge și conducere fără permis).

De asemenea, proprietarul vehiculului pe care îl conducea a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru faptul că asigurarea de răspundere civilă auto era expirată. I s-a reținut certificatul de înmatriculare.

sursa comunicat IPJ Prahova

sursa foto fox 31Denver

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor