Secretul său, publicat de New York Times
Viața unui chinez, aflată între mit și realitate, a fost subiect de presă în multe publicații célèbre. New York Times, de exemplu, a studiat povestea bărbatului despre care se crede că a trăit 256 de ani.
Înainte să moară, acesta a împărtășit secretele longevității.
New York Times a scris, în 1930, că Wu Chung-chieh, profesor la Universitatea din Chengdu, a descoperit niște înregistrări incredibile.
Guvernul chinez din 1827 îl felicita pe Li Ching-Yuen la cea de-a 150-a aniversare!
Alte documente atestau felicitările oficiale oferite cu ocazia aniversării sale de 200 de ani, în 1877, scrie healthtipsportal.com.
În 1928, un corespondent al New York Times, a scris că mulţi dintre bătrânii din cartierul în care trăise Li îşi aminteau că bunicii lor îl ştiau încă de când ei erau niște copii, iar la acel moment el era deja adult.
Rețeta longevității
Potrivit legendelor, Li Ching Yuen ar fi început, de la vârsta de 10 ani, să culeagă plante medicinale din munţi.
Timp de aproximativ 40 de ani, a trăit consumând ciuperci Ling Zhi, fructe goji, ginseng sălbatic, troscot chinezesc, gotu kola (centella asiatică) şi vin din orez (sake).
CITEȘTE și Românii dispar! Câți vom mai fi în 2050. Date îngrijorătoare
În 1749, la vârsta de 71 de ani, s-a alăturat armatei chineze ca profesor de arte marţiale.
În 1927 (!), Li Ching Yuen a fost invitat de generalul Yang Sen să-l viziteze la Wan Xian, Szechuan, unde a fost fotografiat. Portretul a devenit celebru.
Bărbatul ar fi fost căsătorit de 23 de ori şi ar fi avut peste 200 de copii.
Pe patul de moarte, Li ar fi susţinut că pacea interioară şi calmul combinate cu tehnicile de respiraţie sunt secretele longevităţii sale.
„Păstrează-ţi inima liniştită, stai ca o broască ţestoasă, plimbă-te ca un porumbel şi dormi ca un câine“.
Citește articolul integral AICI
Sursa: Adevărul