Acum doi ani, pe vremea când toate erau roze la Petrolul și juniorii prahoveni nu-și găseau locul nici măcar la nivelul băncii de rezerve, unul dintre ei, Marian Sebastian Petre, copil crescut în spiritul “lupilor” dar lăsat de izbeliște în detrimentul străinilor care nu mai conteneau să fie aduși la Ploiești, era lăsat să plece la Dinamo. Acolo, în antecamera echipei mari de la Dinamo II, internaționalul Florin Bratu l-a văzut drept viitorul vârf de talent al “câinilor” conduși la acel moment de Flavius Stoican.

Golgheterul fără loc!

În scurtă vreme, Petre a ajuns golgheterul echipei a doua dar – ca și în cazul Petrolului – era greu să răzbați printre atâția “câini grei” precum Thicot, Boubacar, Elton sau Bilinski. Și, după o perioadă, a revenit la Petrolul iar fostul tehnician al SC FC Petrolul, Ionel Gane, a fost aproape de a-l promova în primul eșalon pe fondul unei dorite reconstrucții. Numai că, la acea vreme, antrenorul explica decizia de a nu-l expune pe tânăr într-un meci greu cu FC Botoşani, partidă terminată până la urmă cu un eşec ruşinos! Și așa a rămas Petre fără satisfacția de a evolua în fotbalul mare…

Colaborarea cu “lupii” nu a ținut mult iar tatăl acestuia răbufnea la acea vreme: „Am depus o cerere de reziliere a contractului cu Petrolul. Ne-am săturat de atâta bătaie de joc. Fără niciun ban şi distribuit, la antrenamente, ca fundaş în condiţiile în care, se ştie, Sebi a jucat doar atacant, am decis să urmăm o altă cale. Păcat că, la Petrolul, jucătorilor tineri nu li se acordă nicio şansă”, declara atunci Marian Petre, tatăl jucătorului.

A ales munca în Scoția!

Iar calea a fost una în afara sportului: tânărul de 20 de ani a decis să plece la muncă în Scoția! Și, implicit, să abandoneze fotbalul la 20 de ani! Ajuns în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Sebi a început munca la un hotel întregind lista tot mai numeroșilor tineri care aleg să părăsească România pentru a câștiga o pâine, pentru a-și face un viitor, cât de cât! Lăsând de izbeliște o carieră sportivă anunțată, odată, ca fiind rodnică…

Numai că, iată, odată cu schimbarea ivită parcă din neant în fotbalul ploieștean, perspectiva tânărului fotbalist s-ar putea schimba. Contactat, acesta și-a manifestat interesul pentru noul proiect și a promis că va reveni în țară, la Petrolul. A cerut câteva zile de răgaz pentru a încheia luna august la locul de muncă și a reuși să-și ridice salariul aferent. Apoi… o a doua șansă, printre lupii săi care-l așteaptă cu nerăbdare!

Probabil că, nepregătit, va mai dura ceva vreme până la debutul din iarbă. Dar, ținând cont de faptul că vor urma meciuri mai ușoare după derbiul de la Blejoi, din etapa a treia, poate că readaptarea la efort va putea fi făcută, gradual, chiar pe parcursul meciurilor de campionat!

Meciul cu Blejoiul, marți 30 august!

La solicitarea Petrolului, derbiul de la Blejoi se va disputa marți, 30 august, de la ora 18:00. Cererea se bazează, cel mai probabil, pe dorința oficialilor echipei ploieștene de a-i avea printre titulari pe Micu și Puchea, cei doi urmând să părăsească Petrolul imediat după meci și să se înroleze clubului de care aparțin, Petrolistul Boldești, trupa de eșalonul trei urmând să înceapă campionatul sâmbătă, 3 septembrie.

Contactându-l pe Paul Mâinea, oficial al echipei CS Blejoi, acesta a spus: “A fost o solicitare a Petrolului pe care nu puteam să o refuzăm, chiar dacă vom avea ceva probleme de vreme ce destui dintre fotbaliști ne vin direct de la seviciu! Dar, cum interesul general este focusat pe Petrolul, și este normal să fie așa, nu ne opunem, ba chiar vrem să sprijinim demersul singurei echipe care și dorește ceva în viitorul imediat! Iar noi vom sprijini, cât putem, firește, acțiunile Petrolului!” a conchis juristul grupării de la margine de Ploiești.

sursa foto: fcdinamo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *